معرفی دانشگاه صنعتی قوچان

معرفی دانشگاه صنعتی قوچان

دانشگاه صنعتی قوچان ابتدا به عنوان دانشکده فنی و مهندسی قوچان در سال 1385 و با ارائه دو رشته کاردانی کامپیوتر- نرم‌افزار و کاردانی مخابرات فعالیت خود را آغاز کرد. درسال1388 به مجتمع آموزشی عالی ارتقا جایگاه یافت و سرانجام در سال 1392 با تبدیل شدن آن به دانشگاه صنعتی موافقت شد. این دانشگاه در کیلومتر 4 جاده قوچان- مشهد در استان خراسان رضوی واقع شده است.
طبق اعلام وبگاه دانشگاه در سال 1403، این دانشگاه اکنون با حدود 80 عضو هیئت علمی به آموزش بیش از 3000 دانشجو مشغول است.
دانشگاه صنعتی قوچان از 3 دانشکده فناوری‌های نوین، علوم مهندسی، و برق و کامپیوتر و 8 گروه آموزشی تشکیل شده است. گروه‌های آموزشی این دانشکده‌ها طبق اطلاعات مندرج در وبگاه دانشگاه به شرح زیر است:
گروه ریاضی به ارائه رشته ریاضیات و کاربردها در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می‌پردازد.
گروه انرژی و گروه صنایع که این دو گروه آموزشی اکنون صرفاً در مقطع کارشناسی دو رشته مهندسی انرژی و مهندسی صنایع فعالیت می‌کنند.
گروه شیمی اکنون دارای 14 عضو هیئت علمی و حدود 220 دانشجو در رشته مهندسی شیمی مقطع کارشناسی و 40 دانشجو در رشته مهندسی شیمی گرایش‌های طراحی فرآیندها و فرآیندهای جداسازی مقطع کارشناسی ارشد است.
گروه عمران با 10 عضو هیئت علمی به ارائه رشته مهندسی عمران در مقطع کارشناسی و رشته-گرایش مهندسی عمران گرایش سازه در مقطع کارشناسی ارشد می‌پردازد.
گروه مکانیک دارای 11 عضو هیئت علمی است و در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک فعالیت دارد. این گروه به آزمایشگاه‌های متنوعی در این حوزه مجهز است: آزمایشگاه ترمودینامیک، آزمایشگاه مکانیک سیالات، آزمایشگاه انتقال حرارت، آزمایشگاه مقاومت مصالح، آزمایشگاه دینامیک و ارتعاشات، کارگاه جوشکاری و ورق‌کاری، کارگاه اتومکانیک و کارگاه ماشین- ابزار.
گروه برق و گروه کامپیوتر اولین و قدیمی‌ترین گروه‌های آموزشی این دانشگاه محسوب می‌شوند، گروه برق با حدود 19 عضو هیئت علمی به ارائه‌ رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی و مهندسی مخابرات- سیستم و مهندسی کنترل در مقطع کارشناسی ارشد اشتغال دارد و مجهز به 10 آزمایشگاه تخصصی و 4 آزمایشگاه تحقیقاتی است. گروه کامپیوتر در حال حاضر صرفاً در مقطع کارشناسی میزبان دانشجویان است.