پرظرفیت ترین رشته های گروه انسانی در کنکور ۱۴۰۲

پرظرفیت ترین رشته های گروه تجربی در کنکور ۱۴۰۲

پرظرفیت ترین رشته های گروه ریاضی در کنکور ۱۴۰۲

طرح آبا چیست؟

طبق اعلام دانشگاه اراک پذیرش دانشجو بر اساس طرح آموزش برای آینده (آبا) در دانشگاه اراک از طریق آزمون سراسری 1402 انجام می پذیرد.

طبق متن انتشار یافته در وبگاه دانشگاه اراک:

دانشگاه اراک در سال تحصیلی 1403-1402، در قالب طرح آموزش برای آینده و با همکاری گروه توسعه و نوآوری گداختار، از میان سه برابر ظرفیت داوطلبان آزمون سراسری و از طریق برگزاری مصاحبه، در دو کد رشته‌ی مهندسی مکانیک و مهندسی مواد و متالورژی، دانشجو می پذیرد.

در این طرح دانشجویان در رشته های مهندسی مکانیک و مهندسی مواد و متالورژی، از سبک جدید آموزش موسوم به آموزش مبتنی بر واقعیت، عمل و کاربرد بهره خواهند برد، و در آن دانشجویان ضمن استفاده از تمامی امکانات آموزشی، پژوهشی، رفاهی و فرهنگی دانشگاه، از امکانات زیر نیز بهره مند می‌شوند:

– حمایت مالی و فنی از انجام پروژه های درسی مرتبط با حوزه ی کاری شرکت در طول دوران تحصیل

– پرداخت کمک هزینه تحصیلی تا ده برابر حق الزحمه کار دانشجویی به ازای حضور دانشجو در ایام تابستان در شرکت

– بهره مندی از ظرفیت های صنعتی و کاربردی گروه توسعه و نوآوری گداختار در ارائه دروس و پروژه ها،

– حضور برنامه ریزی شده و پیوسته در صنایع گداختار و صنایع مرتبط استان، در طول دوره کارشناسی،

– تقویت جنبه مهارتی در کنار حیطهی شناختی،

– آشنایی عملیاتی با صنعت، تجاری سازی و کسب و کار،

– تعامل و مواجهه با پروژه های واقعی و کاربردی صنعت در دروس تخصصی و از طریق تعریف دروس اختصاصی،

– بهره مندی از گرنت های پژوهش ویژه صنعت و مشارکت در ارائه راه حل و ایده های نو در بهبود فرایندها و محصولات موجود و جدید صنعت،

– استفاده از امکانات ویژه برای دوره نظیر کلاس های اختصاصی و فرصت های کاری در صنعت،

– بهره مندی از دوره های بین المللی با حضور اساتید شاخص بین المللی،

– اعطای گواهینامه های مهارتی در حین دوره و صدور کارنامهی مهارتی در پایان دوره.

فهرست دروس رشته ایمنی صنعتی

فهرست  برخی از دروس یا عناوین واحدهای درسی یا همان چارت درسی رشته ایمنی صنعتی از قرار زیر است:

برخی از دروس پایه:

برنامه‌نویسی و کاربرد کامپیوتر در ایمنی، آزمایشگاه شیمی، شیمی عمومی، آزمایشگاه فیزیک، فیزیک 2، فیزیک 1، محاسبات عددی، ریاضی 2، ریاضی 1.

برخی از دروس اصلی:

کارآفرینی و آینده‌پژوهی، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری مدیریتی، کنترل کیفیت آماری، دستگاه‌های اطلاعات مدیریت، برنامه‌ریزی تعمیرات و نگهداری، توسعه آموزش و فرهنگ ایمنی، قوانین و استانداردهای ایمنی، کنترل و مدیریت پروژه‌های ایمنی، مدیریت ریسک، روانشناسی کار، هیدرولیک و انتقال سیالات، آمار و احتمالات، تحقیق در عملیات، مدیریت ایمنی، ارزیابی اقتصادی پروژه‌های ایمنی، روش‌های تولید، آشنایی با صنایع و فرآیندهای تولیدی، کارگاه جوش، کارگاه ماشین‌ابزار، مقاومت مصالح، استاتیک، نقشه‌کشی صنعتی، مبانی مهندسی برق.

برخی از دروس تخصصی:

کارآموزی، زبان تخصصی، بیماری‌های شغلی و کمک‌های اولیه، عوامل زیان‌آور شیمیایی محیط کار، عوامل زیان‌آور فیزیکی محیط کار، مدیریت پسماندهای صنعتی، تصفیه آب و فاضلاب، تهویه صنعتی، ارگونومی، بررسی و تجزیه و تحلیل حوادث، ایمنی حمل و نقل، ایمنی مواد شیمیایی و فرایند، ایمنی ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی، ایمنی ساختمان و معدن، ایمنی دیگ‌ها و ظروف تحت‌فشار، حریق و کنترل آن، ایمنی برق.

رشته اقیانوس شناسی یاOceanography

عناوین درسی رشته اقیانوس شناسی

فهرست دروس، عناوین درسی یا چارت درسی رشته کارشناسی اقیانوس شناسی به شرح زیر است:

اقیانوس شناسی:

برخی از دروس پایه: ریاضی، شیمی عمومی و آزمایشگاه شیمی عمومی، مبانی کامپیوتر و برنامه‌نویسی، زمین‌شناسی عمومی، فیزیک پایه، زیست‌شناسی عمومی.

برخی از دروس اصلی و  دروس تخصصی:، مبانی فیزیک دریا، مبانی شیمی دریا، مبانی زیست دریا (جانوران دریایی)، مبانی زیست دریا (گیاهان دریایی)، مبانی زمین‌شناسی فیزیکی دریا، هواشناسی عمومی، هواشناسی دریایی، ابزار شناسی و عملیات میدانی در دریا، اصول ناوبری و ایمنی در دریا، مبانی اکولوژی دریایی، آشنایی با ویژگی‌های زیستی آب‌های ایران، دور سنجی و سامانه‌های اطلاعات جغرافیایی، حقوق دریاها (تقسیم‌بندی مناطق دریایی)، آلاینده‌های دریایی و روش‌های کنترل آن، رسوب‌شناسی، محیط‌زیست سواحل، اقتصاد، تجزیه‌وتحلیل داده‌های اقیانوسی.

برخی از دروس تخصصی اقیانوس‌شناسی-فیزیک دریا: مبانی دینامیک اقیانوس‌ها، معادلات دیفرانسیل و کاربرد آن، مکانیک سیالات، فرآیندهای ساحلی و منصب، تئوری امواج و جزر و مد، روش‌های عددی و مدل‌سازی.

برخی از دروس تخصصی اقیانوس‌شناسی- زیست دریا:  بیوشیمی، ژنتیک آبزیان، فیزیولوژی آبزیان دریا، میکروبیولوژی آبزیان دریا، میکروبیولوژی دریا، بیوتکنولوژی و اصلاح نژاد آبزیان.

برخی از دروس تخصصی اقیانوس‌شناسی- شیمی دریا: شیمی آلی دریا، شیمی معدنی دریا، شیمی تجزیه دریا، بیوشیمی، ژئوشیمی دریا.

برخی از دروس تخصصی اقیانوس‌شناسی- زمین‌شناسی دریا: ژئوفیزیک دریایی، محیط‌های رسوبی، ژئومورفولوژی سواحل، زمین‌شناسی ساختمانی، فرسایش و انتقال رسوب.

پرسش‌های تخصصی در حوزه آشنایی با رشته‌های دانشگاهی (طرح روز معلم)

مشاغل پرمتقاضی مهندسی در آینده

شماری از پرمتقاضی‌ترین مشاغل مهندسی در آینده از قرار زیر هستند. دربارۀ هر حوزۀ شغلی علت پرمتقاضی‌بودنِ احتمالی آن در آینده به اختصار بیان شده است.

1-مشاغل مرتبط با مهندسی کامپیوتر

با پیدایش و رشد خیره‌کنندۀ رایانش ابری و رایانش موبایل روز به روز بر شمار شرکت‌هایی افزوده می شود که کار در فضای دیجیتال را می آموزند و سیستم ها و برنامه های کاربردی نواورانه را توسعه می دهند. به این ترتیب می توان حوزه مهندسی نرم افزار را یکی از فضاهای به سرعت رشدیابنده ای دانست که به ظن قوی فرصت های شغلی هیجان انگیری را خلق خواهد کر: مشاغلی با درامد کافی برای دانش‌آموختگانی که به ویژه در حوزه نزم‌افزارهای کاربردی موبایل و البته امنیت سایبری تخصّص دارند.

2-مشاغل مرتبط با مهندسی هوافضا

برخی از تخمین ها حاکی از این است که تا سال 2031 تعداد هواپیماهای مسافری مورد نیاز در قیاس با داشته های کنونی بشر 27000 فروند بیشتر خواهد بود. همین تخمین‌ها نیاز به 40000 بالگرد نو را در سراسر جهان براورد می‌کنند. به همین ترتیب و با پیشرفت پرشتاب فناوری های هوافضا، رشد وگسترش این حوزه ادامه خواهد داشت ومشاغلی با درامد مکفی برای فارغ التحصیلانی فراهم می شود که دانش فنی قابل اعتنایی از سیستم‌های هوافضا داشته باشند و و از ذهن خلاقی برخوردار باشند که توانمندی حل مساله را کسب کرده باشد.

3- مشاغل مرتبط با مهندسی عمران

با افزایش جمعیت نیازهای زیرساختی بشر نیز افزایش می یابند. حوزه های اساسی بخش عمران و توسعۀ زیرساختی شامل حفظ، نگهداشت و ساخت جاده ها وبزرگراه‌ها، مدیریت ذخایر آبی، تصفیه فاضلاب و ساخت‌و‌ساز سکونت‌گاه‌های شهری می شود.

4-مشاغل مرتبط با مهندسی پزشکی

ضرورت رسیدگی کافی به نیازهای سالمندان در سراسر جهان از یک سو و رشد پر شتاب نوآوری ها در فناوری های پزشکی- برای نمونه فناوری چاپ سه بعدی و البته سایر تجهیزات مورد نیاز حوزۀ سلامت- از سوی دیگر، احتمالاً نیاز به مهندسان پزشکی رور به روز افزایش خواهد داد. افزون بر این، کسب روش‌های کاراتر و مقرون به صرفه تر در ساخت اندام های مصنوغی از قبیل قلب مصنوعی می‌تواند منجر به تحولی شگرف در حوزۀ پیوند عضو شود.