معرفی دانشگاه غیرانتفاعی ایوان‌کی

دانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی ایوان‌کی در سال 1384 به عنوان مؤسسه آموزش عالی رسماً فعالیت خود را با پذیرش دانشجو در دوره کاردانی عمران و کامپیوتر آغاز کرد و در سال 1394 به دانشگاه تبدیل شد. فاصله 55 کیلومتری این دانشگاه (که در شهر ایوانکی استان سمنان قرار دارد) با تهران آن را برای متقاضیان جذاب کرده است. این دانشگاه با مساحت تقریبی 33000 مترمربع فضای آموزشی و دانشجویی در بلوار آیت‌الله طالقانی، خیابان دانشگاه، جنب کمربندی این شهر مستقر است

آن‌گونه که در وبگاه دانشگاه درج شده است، اکنون بیش از 4000 دانشجو در 101 رشته تحصیلی (10 رشته در مقطع کاردانی پیوسته، 12 رشته در مقطع کاردانی ناپیوسته، 18 رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته، 26 رشته در مقطع کارشناسی پیوسته،32 رشته در مقطع کارشناسی ارشد، و 3 رشته در مقطع دکتری) در این دانشگاه مشغول به تحصیل‌اند. از زمان تأسیس این دانشگاه تاکنون بیش از 13500 نفر از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند.

این دانشگاه با بیش از 80 عضو هیئت علمی و مجموعاً 13 گروه آموزشی از 4 دانشکده تشکیل شده است. دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی هر یک به شرح زیر است:

دانشکده برق، کامپیوتر و مکانیک اکنون با حدود 23 عضو هیئت علمی، از 3 گروه آموزشی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مهندسی مکانیک، و مهندسی برق و مهندسی پزشکی تشکیل شده است. گروه کامپیوتر این دانشکده از قدیمی‌ترین گروه‌های آموزشی دانشگاه است. طبق اعلام وبگاه دانشگاه، این دانشکده اکنون دارای بیش از 150 دانشجو در مقطع کاردانی، 650 دانشجو در مقاطع کارشناسی و از 230 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد است که در بیش از 28 رشته تحصیلی مشغول به تحصیل‌اند. رشته‌های دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد این دانشکده به قرار زیر است:

کارشناسی: مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی پزشکی

کارشناسی ارشد: مهندسی مکانیک گرایش‌های طراحی کاربردی و تبدیل انرژی، مکاترونیک، مهندسی فناوری اطلاعات – سیستم‌های اطلاعاتی، هوش مصنوعی و رباتیکز، و مهندسی برق – الکترونیک و دیجیتال.

دانشکده عمران و معماری در سال 1384 با راه‌اندازی گروه عمران آغاز به کار کرد. این دانشکده با بیش از 20 عضو هیئت علمی، شامل 3 گروه آموزشی مهندسی عمران، مهندسی معماری، و مهندسی شهرسازی می‌شود. در این دانشکده اکنون 200 دانشجو در مقاطع کاردانی، 600 دانشجو در مقاطع کارشناسی و 400 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در 27 رشته تحصیلی مشغول به تحصیل‌اند. رشته‌های مهندسی عمران، مهندسی معماری، معماری داخلی، و مهندسی مدیریت پروژه در مقطع کارشناسی، و رشته-گرایش‌های مهندسی عمران با گرایش‌های مدیریت و ساخت، سازه، و زلزله، مهندسی معماری، مهندسی معماری- مسکن، معماری داخلی، معماری و انرژی، و مدیریت پروژه و ساخت ارائه می‌شود.

دانشکده صنایع در سال 1385 راه‌اندازی شد و اکنون با حدود 12 عضو هیئت علمی در 3 گروه آموزشی مهندسی صنایع، مهندسی سیستم‌ها، و ایمنی صنعتی فعالیت می‌کند. بر اساس آنچه در وبگاه دانشگاه به چشم می‌خورد این دانشکده که در حال حاضر تنها دانشکده‌ی فنی و مهندسی این دانشگاه است که تا مقطع دکتری دانشجو می‌پذیرد، دارای 240 دانشجو در مقطع کارشناسی رشته‌های مهندسی صنایع و مهندسی ایمنی صنعتی، 160 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع با 4 گرایش مدیریت مهندسی، سیستم‌های کلان اقتصادی و اجتماعی، بهینه‌سازی سیستم‌ها، و آینده‌پژوهی و 25 دانشجو در مقطع دکتری رشته مهندسی صنایع گرایش‌های سیستم‌های کلان و آینده‌پژوهی است.

دانشکده علوم انسانی دانشکده‌ای نسبتاً نوپا، در سال 1394 راه‌اندازی شد. این دانشکده با هدف گسترش حوزه‌های آموزشی دانشگاه، که پیش از آن صرفاً در محدوده‌ی رشته‌های فنی و مهندسی فعالیت داشت، دایر شد. دانشکده علوم انسانی گسترده‌ترین دانشکده‌ی این دانشگاه به لحاظ تعداد کادر آموزشی، رشته‌های ارائه‌دهنده و تعداد دانشجو است. این دانشکده اکنون با حدود 36 عضو هیئت علمی متشکل از 4 گروه آموزشی مدیریت و حسابداری، علوم ورزشی، روان‌شناسی، و حقوق است. در این دانشکده 33 رشته شامل 1 رشته در مقطع دکتری تربیت بدنی- مدیریت ورزشی (با 9 دانشجو)، 9 رشته کارشناسی ارشد (با 270 دانشجو)، 14 رشته در مقطع کارشناسی پیوسته و 5 رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته (مجموعاً با 1200 دانشجو) و 4 رشته در مقطع کاردانی (با 130 دانشجو) ارائه می‌شود. رشته‌های دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به قرار زیر است:

کارشناسی: علوم ورزشی، حسابداری، حقوق، مدیریت مالی، مدیریت امور بانکی، مدیریت کسب‌وکارهای کوچک، مدیریت بیمه، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت بازرگانی، روانشناسی عمومی، مشاوره، و علوم سیاسی

کارشناسی ارشد: مدیریت ورزشی( با گرایش‌های مدیریت راهبردی در سازمان‌های ورزشی، مدیریت بازاریابی و ارتباطات ورزشی، و مدیریت رویدادها و گردشگری ورزشی)، روان‌شناسی تربیتی، روان‌شناسی ورزشی، روان‌شناسی عمومی، مديريت فناوري اطلاعات – سيستم هاي اطلاعاتي پيشرفته، حسابرسی، مدیریت دولتی گرایش توسعه منابع انسانی، مدیریت مالی، حقوق خصوصی، مدیریت صنعتی گرایش مدیریت پروژه، مدیریت آموزشی، و مدیریت بازگانی-تجارت الکترونیکی

در رتبه‌بندی پایگاه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) از دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور در بازه زمانی 01-1400 این دانشگاه در رتبه 11 قرار گرفته است.

معرفی دانشگاه غیردولتی سجاد

دانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی سجاد- مشهد یکی از مطرح‌ترین دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور است؛ در سال 1374 در ابتدا به عنوان مؤسسه آموزش عالی فعالیت خود را آغاز کرد و سپس به دانشگاه تبدیل شد. دانشگاه در بلوار جلال آل احمد شهر مشهد واقع شده است.

این دانشگاه مجهز چندین کارگاه و آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی است؛ از این میان 15 آزمایشگاه پژوهشی و صنعتی دانشگاه به قرار زیر است:

اینترنت اشیا (IOT)، مرکز بررسی‌های غیرمخرب سجاد (Sadjad CNDE)، آزمایشگاه بهینه‌سازی انرژی، سامانه‌های هوشمند، مرکز بهره‌وری و ارتقا (بهار) کسب‌وکار، پردازش هوشمند سیگنال، آزمایشگاه رباتیک و سيستم‌هاي هوشمند، رمزنگاري و مخابرات امن، آزمایشگاه زیست‌فناوری و مهندسی بافت، آزمايشگاه سيستم‌هاي نهفته، کلان داده و تلفیق داده‌ها، طراحي مدارهاي مجتمع، یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، دفتر فنی معماری و شهرسازی، و آزمايشگاه باتری.

آن‌گونه که در وبگاه دانشگاه درج شده است، اکنون حدود 5000 دانشجو در یک رشته کاردانی، 4 رشته کارشناسی ناپیوسته، 12 رشته کارشناسی پیوسته، 21 رشته کارشناسی ارشد، و 2 رشته دکتری مشغول به تحصیل‌اند. از این دانشگاه از بدو تأسیس تاکنون بیش از 15000 نفر فارغ‌التحصیل شده‌اند.

دانشگاه سجاد از 5 دانشکده به قرار زیر تشکیل شده است:

دانشكده برق ‌و ‌‌مهندسی‌پزشكی اولین دانشکده تأسیس‌شده در این دانشگاه در سال 1374 است. طبق اعلام وبگاه دانشگاه حدود 26 عضو هیئت علمی در این دانشکده اشتغال دارند. در حال حاضر این دانشکده تنها دانشکده دانشگاه است که تا مقطع دکتری دانشجو می‌پذیرد. رشته‌های ارائه‌شده در این دانشکده به تفکیک دوره به قرار زیر است:

کارشناسی: مهندسی برق و مهندسی پزشکی

کارشناسی ارشد: مهندسی برق با 6 گرایش مدارهای مجتمع الکترونیک، مخابرات سیستم، سیستم‌های قدرت، کنترل، سیستم‌های الکترونیک دیجیتال، برنامه‌ریزی و مدیریت سیستم‌های انرژی الکتریکی، و مهندسی پزشکی – بیوالکتریک

دکتری: مهندسی برق در 2 گرایش الکترونیک و مخابرات سیستم

دانشكده كامپیوتر‌ و‌ فناوری اطلاعات یک سال پس از تأسیس دانشگاه، در سال 1375 راه‌اندازی شد. این دانشکده در دوره كارداني ناپیوسته علمي كاربردي نرم‌افزار كامپيوتر، دوره کاردانی پیوسته رشته کامپیوتر گرایش نرم‌افزار كامپيوتر، دوره کارشناسی ناپیوسته مهندسي تکنولوژی نرم‌افزار كامپيوتر و مهندسي تکنولوژی سخت‌افزار كامپيوتر، دوره کارشناسی پیوسته رشته‌های علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر و دوره کارشناسی ارشد رشته-گرایش‌های مهندسی کامپیوتر با 4 گرایش نرم‌افزار، هوش‌ مصنوعی و رباتیکز، امنيت سايبری، شبکه‌های کامپیوتری فعالیت می‌کند.

دانشكده صنایع‌ و‌‌ مکانیک در سال 1382 با پذیرش دانشجو در رشته مهندسی صنایع آغاز به کار کرد. این دانشکده در رشته‌های مهندسی صنایع، مواد، مکانیک و انرژی در مقطع کارشناسی و در رشته-گرایش‌های مهندسی صنايع با 2 گرایش تولید و خدمات و مدل‌سازی سیستم‌ها و تحلیل داده‌ها، مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی، مهندسی مواد- شناسایی و انتخاب مواد مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت دارد.

دانشكده‌ عمران،‌ معماری‌‌ و‌‌‌ شهرسازی‌ در سال 1387 راه‌اندازی شد و اکنون از 3 گروه آموزشی تشکیل شده است. این دانشکده علاوه بر رشته مهندسی اجرایی عمران در مقطع کارشناسی ناپیوسته و رشته‌های مهندسی عمران، معماری و شهرسازی در رشته‌های زیر در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت دارد:

مهندسی عمران با 4 گرایش سازه، مدیریت ساخت، ژئوتکنیک، و زلزله، مهندسی معماری، معماری داخلی، و برنامه‌ریزی شهری

دانشکده‌ علوم انسانی جدیدترین دانشکده راه‌اندازی‌شده در این دانشگاه است که در سال 1399 آغاز به کار کرد و پس از آن محدوده‌ی فعالیت این دانشگاه که پیش از آن به عنوان دانشگاهی صنعتی فعالیت داشت، گسترش یافت. این دانشکده اکنون به ارائه رشته‌های علوم ورزشی، حقوق، مدیریت صنعتی، روان‌شناسی، و آموزش زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی و رشته-گرایش علوم ورزشی- فیزیولوژی و تغذیه ورزشی در مقطع کارشناسی ارشد می‌پردازد.

در رتبه‌بندی پایگاه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) از دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور در بازه زمانی 01-1400، این دانشگاه جزء برترین دانشگاه‌های غیرانتفاعی محسوب می‌شود و بعد از دانشگاه‌های غیردولتی غیرانتفاعی علم و فرهنگ و امام صادق (ع)، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

 

 

 

 

معرفی کوتاه دانشگاه غیردولتی علوم و فنون مازندران (بابل)

دانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی علوم و فنون مازندران (بابل) اولین دانشگاه غیردولتی- غیرانتفاعی تأسیس‌شده در کشور است. این دانشگاه در سال 1371 در شهرستان بابل راه‌اندازی شد. دانشگاه در خیابان شیخ طبرسی، خیابان سرداران ۱۲ مستقر است.

دانشگاه علوم و فنون مازندان- بابل از بدو تأسیس تاکنون جزء دانشگاه‌های برتر غیرانتفاعی کشور محسوب می‌شده است. طبق اعلام وبگاه دانشگاه اکنون این دانشگاه با سه دانشگاه معتبر جهانى به نام IIT کانپور هندوستان، IIT مدرس هندوستان و دانشگاه هان یانگ کره جنوبی همکاری علمی دارد. این دانشگاه مجهز به بیش از ۱۲ کارگاه و ۲۴ آزمایشگاه است و اکنون به ارائه حدود 36 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می‌پردازد.

این دانشگاه از 3 دانشکده به قرار زیر تشکیل شده است:

دانشکده فنی و مهندسی در 5 گروه آموزشی مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی برق، مهندسی پزشکی، و مهندسی مکانیک و انرژی فعالیت می‌کند. رشته‌های ارائه‌شده در این دانشکده به تفکیک دوره به قرار زیر است:

کارشناسی: مهندسی عمران، علوم مهندسی، مهندسی معماری، معماری داخلی، مهندسی برق، مهندسی پزشکی، مهندسی مکانیک، مهندسی ساخت و تولید، و مهندسی انرژی

کارشناسی ارشد: مهندسی عمران با دو گرایش سازه و زلزله، مهندسی معماری، مهندسی برق با سه گرایش مدارهای مجتمع الکترونیک، الکترونیک قدرت و ماشین‌های الکتریکی، و سیستم‌های قدرت، مهندسی پزشکی- بیوالکتریک، مهندسی مکانیک با دو گرایش تبدیل انرژی و ساخت و تولید، و مهندسی شیمی- مهندسی انرژی

دانشکده مهندسی صنایع و کامپیوتر شامل 3 گروه آموزشی مهندسی صنایع، مهندسی کامپیوتر و مهندسی فناوری اطلاعات می‌شود. این دانشکده رشته‌های زیر را در مقاطع مختلف تحصیلی ارائه می‌شود:

کارشناسی: مهندسی صنایع، علوم کامپیوتر، و مهندسی کامپیوتر

کارشناسی ارشد: مهندسی صنایع با 9 گرایش (سیستم‌های تولید و خدمات، سیستم‌های اطلاعاتی، لجستیک و زنجیره تأمین، کیفیت و بهره‌وری، سیستم‌های مالی، مدیریت پروژه، مدرن‌سازی سیستم‌ها و تحلیل داده‌ها، مدیریت مهندسی، و سیستم‌های سلامت)، مهندسی کامپیوتر با 2 و گرایش (هوش مصنوعی و رباتیکز و نرم‌افزار)، مهندسی فناوری و اطلاعاتبا 2 گرایش (مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی و تجارت الکترونیکی)،

دکتری: مهندسی صنایع

دانشکده علوم انسانی و مدیریت متشکل از 5 گروه آموزشی حسابداری، زبان، روان‌شناسی، مدیریت صنعتی و مدیریت کسب و کار است. این دانشکده در مقطع کارشناسی رشته‌های آموزش زبان انگلیسی، مدیریت صنعتی، و روان‌شناسی و در مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های آموزش زبان انگلیسی، مدیریت کسب وکار- بازاریابی را ارائه می‌دهد.

در رتبه‌بندی پایگاه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) از دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور در بازه زمانی 01-1400 این دانشگاه در رتبه نهم قرار گرفته است.

 

بهترین دانشگاه های ایران در رتبه‌بندی جهانی کیو اس (QS) ۲۰۲۵

رتبه جهانی دانشگاه های برتر کشور در حوزه موضوعی مکانیک، هوافضا و ساخت و تولید

رتبه بندی موضوعی سال 2024 QS

رتبه جهانی چهار دانشگاه برتر ایران در مهندسی نفت

رتبه بندی موضوعی سال 2024 QS

رتبه جهانی چهار دانشگاه برتر ایران در مهندسی برق و الکترونیک

رتبه بندی موضوعی سال 2024 QS

رتبه جهانی دانشگاه های برتر ایران در داروسازی

دانشگاه های برتر ایران در حوزه موضوعی علم مواد