دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
در سال 1336، دو سال بعد از ساخت دانشگاه جندی شاپور اهواز، دانشکده علوم پزشکی در این دانشگاه راهاندازی شد. در سال 1365 این دانشکده از دانشگاه شهید چمران (جندی شاپور سابق) جدا و به عنوان دانشگاهی مستقل به نام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز معرفی شد. این دانشگاه در ضلع جنوبی دانشگاه شهید چمران و در مجاورت جاده ساحلی غربی و رودخانه کارون قرار دارد.
جالب است که پیشینۀ ساخت مرکز علمی- آموزشی پزشکی با نام جندی شاپور (در شهری به همین نام) به دوران ساسانیان بازمیگردد.
این دانشگاه یکی از بزرگترین و مهمترین دانشگاههای علوم پزشکی کشور است و در حال حاضر دارای 8 دانشکده در خود دانشگاه، یک واحد پردیس خودگردان، 3 دانشکده و یک مجتمع آموزش عالی سلامت اقماری در شهرستانهای اطراف، 88 گروه آموزشی و بیش از 7000 دانشجوی مشغول به تحصیل دارد.
علاوه بر آن، 21 شبکه بهداشت و درمان در شهرستانهای مختلف، ۲۴ مرکز بهداشت شهرستان، ۳۰ بیمارستان و ۱۶ مرکز آموزش بهورزی از جمله مراکزیست که تحت پوشش این دانشگاه قرار دارند.
دانشکدههای این دانشگاه شامل: دانشکده پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، توانبخشی، پرستاری و مامایی، بهداشت و طب سنتی؛
دانشکده پرستاری بستان؛ به آدرس سوسنگرد – خیابان امام خمینی – بیمارستان شهید چمدان
دانشکده پرستاری ماهشهر؛ که در سال 1403 از مجتمع آموزش عالی سلامت به دانشکده ارتقا یافت؛ به آدرس: بندر ماهشهر- امام خمینی- بلوار مطهری بین صابر ۵ و صابر ۴ – بیمارستان حاجیه نرگس معرفی.
دانشکده پرستاری مسجد سلیمان؛ که در سال 1403 از مجتمع آموزش عالی سلامت به دانشکده ارتقا یافت؛ به آدرس مسجد سلیمان – جاده بهداری – کالگه خیابان رازی.
مجتمع آموزش عالی سلامت ایذه؛ به آدرس ایذه – بلوار مدرس – خیابان مولوی
این دانشگاه در سال 1402 اقدام به جذب دانشجوی پرستاری با محل تحصیل در شهرستان رامهرمز و و دکتری عمومی پزشکی با محل تحصیل در دانشکده علوم پزشکی بهبهان کرده است.
پردیس خودگردان دانشگاه واحد بینالملل: تاکنون در رشتههای پزشکی عمومی، دنداپزشکی، داروسازی، گفتاردرمانی، کاردرمانی، شنواییشناسی و فیزیوتراپی اقدام به جذب دانشجو کرده است. نشانی: محله کوت عبدالله اهواز، انتهای بزرگراه آیت الله طباطبایی، مجاورت بلوار ساحلی شرقی (این پردیس در نزدیکی دانشگاه صنعت نفت اهواز و نرسیده به جاده اهواز- بهبهان واقع شده)
جایگاه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در رتبهبندیهای دانشگاهی
در آخرین رتبهبندی جهانی پایگاه استنادی جهان اسلام در سال 2023 که همه انواع دانشگاهها را در بر میگیرد این دانشگاه با احراز رتبه 1600 – 1401 جایگاه 20 را به خود اختصاص داده است.
بر اساس رتبهبندی موضوعی تایمز در سال 2024 در بین بهترین دانشگاههای کشور در حوزه موضوعی بهداشت و بالینی، این دانشگاه با قرارگیری در جایگاه رتبهای 800-601 جهانی رتبه 15 کشوری را به خود اختصاص داده است.