معرفی دانشگاه گنبد کاووس
دانشگاه گنبد کاووس از دانشگاههای جامع استان گلستان، در سال 1362 و در قالب آموزشکده کشاورزی زیر نظر دانشگاه مازندران و سپس تحت پوشش دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان فعالیت خود را آغاز کرد. این آموزشکده که با گستردهتر کردن فعالیتهای خود به دانشکده ارتقا جایگاه یافت در سال 1387 از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان جدا شد و پس از آن با ایجاد سه دانشکده به مجتمع آموزش عالی گنبد کاووس تبدیل شد. سرانجام این مجتمع در سال 1390 به دانشگاه گنبد کاووس تغییر نام و جایگاه داد. این دانشگاه اکنون در انتهای بلوار بصیرت و در مجاورت جاده اسبدوانی گنبدکاووس قرار دارد.
بر اساس اعلام وبگاه رسمی دانشگاه، حدود 130 عضو هیئت علمی در بیش از 14 گروه آموزشی در این دانشگاه به آموزش دانشجویان اشتغال دارند و بیش از 3600 دانشجو در حدود 74 رشته تحصیلی در دانشکدههای آن مشغول به تحصیل هستند.
این دانشگاه از 5 دانشکده (دو دانشکده تابعه) تشکیل شده است:
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی قدیمیترین و فعالترین دانشکده این دانشگاه است که از سال 1362 فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشکده اکنون با بیش از 50 عضو هیئت علمی و حدود 28 رشته تحصیلی در 5 گروه آموزشی شیلات، امور دامی، مرتع و آبخیزداری، امور زراعی و جنگلداری، و صنایع چوب و کاغذ فعالیت دارد. دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی در حال حاضر تنها دانشکدهی این دانشگاه است که رشتههایی در مقطع دکتری ارائه میدهد. در این دانشکده دانشجویانی در 6 رشته کاردانی، 11 رشته کارشناسی، 14 رشته کارشناسی ارشد و 3 رشته دکتری مشغول به تحصیل هستند.
دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی در سال 1387 آغاز به کار کرد و اکنون با بیش از 30 عضو هیئت علمی در 4 گروه آموزشی آمار و ریاضی، زیستشناسی، برق و کامپیوتر، و شیمی و فیزیک فعالیت میکند. در این دانشکده 16رشته تحصیلی در سه مقطع کاردانی، کارشناسی، و کارشناسی ارشد ارائه میشود.
رشتههای کارشناسی ارشد ارائهشده در این دانشکده به قرار زیر است:
ریاضی کاربردی گرایش معادلات دیفرانسیل و سیستمهای دینامیکی، ریاضیات و کاربردها گرایش جبر، زیستشناسی دریا گرایش جانوران دریا، زیستشناسی سلولی و مولکولی گرایش ژنتیک، زیستشناسی گیاهی گرایش سیستماتیک و بومشناسی، و شیمی گرایش شیمی و فناوری اسانس.
دانشکده علوم انسانی و علوم ورزشی در سال 1387 راهاندازی شد و اکنون با بیش از 30 عضو هیئت علمی در 5 گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، زبان خارجه، الهیات، علوم اداری و اقتصاد، و علوم ورزشی فعالیت دارد. این دانشکده اکنون در 2 رشته کاردانی، 13 رشته کارشناسی و 2 رشته کارشناسی ارشد (زبان و ادبیات فارسی و مدیریت کارآفرینی گرایش توسعه) دانشجوی مشغول به تحصیل دارد.
دانشکده فنی و مهندسی مینودشت از واحدهای اقماری دانشگاه گنبد کاووس، در سال 1390 راهاندازی شد. این دانشکده با بیش از 350 دانشجو تاکنون در سه رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی و دو رشته کاردانی نقشهبرداری ژیودزی و کاردانی فنی عمران فعالیت کرده است و در بخش نقشهبرداری با مجهزبودن به جیپیاسهای چندفرکانسه و بروزترین دوربینهای توتال و ابزارهای نوین نقشهبرداری جزء دانشکدههای برتر در این حوزه محسوب میشود. دانشکده فنی و مهندسی مینودشت در خیابان سید جمالالدین این شهر قرار دارد.
دانشکده علوم انسانی آزادشهر (ویژه دختران) یکی دیگر از واحدهای اقماری دانشگاه گنبد کاووس، در سال 1392 شروع به فعالیت کرد. این دانشکده با حدود 6 عضو هیئت علمی هماکنون میزبان حدود 350 دانشجو در 3 رشته کارشناسی مدیریت صنعتی، مدیریت بازرگانی و مدیریت بیمه است.
جایگاه دانشگاه گنبد در رتبهبندیهای دانشگاهی
در رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در سال 01-1400 از دانشگاههای جامع کشور، این دانشگاه در رتبه 41 قرار گرفته است.