معرفی دانشگاه ارومیه
/در سر رشته ها, پایگاه دانش/توسط FarhikhteganSharifدانشگاه ارومیه بعد از دانشگاه تبریز دومین دانشگاه بزرگ غرب و شمال غرب کشور محسوب میشود؛ این دانشگاه جامع ابتدا در قالب یک آموزشکده کشاورزی در سال 1344 در باغی 15 هکتاری راهاندازی شد.. با گسترش فعالیتها و ارائه رشتههای جدید در این مرکز آموزشی و ایجاد سه دانشکده کشاورزی، دامپزشکی و علوم دانشگاه ارومیه شکل گرفت و به پردیس اصلی دانشگاه که آماده بهرهبرداری بود منتقل شد. این پردیس مشهور به پردیس نازلو با وسعت 400 هکتار در مجاورت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و در 11 کیلومتری مسیر جاده مرز ارومیه- سرو با ترکیه قرار گرفته است.
بنابر اطلاعات درج شده در وبگاه رسمی دانشگاه، اکنون بیش از 500 عضو هیئت علمی در 70 گروه آموزشی و پژوهشی در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند و بیش از 13000 دانشجو (1300 نفر از آنها را دانشجویان غیرایرانی تشکیل میدهد) مشغول به تحصیل هستند. شمار دانشآموختگان این دانشگاه اکنون به حدود 60000 نفر میرسد. در این دانشگاه تاکنون بیش از 7000 مقاله با نمایه ISI منتشر شده است.
در دانشگاه ارومیه یک مرکز تحقیقاتی و 6 پژوهشکده قرار زیر وجود دارد:
مرکز تحقیقات مدیریت بحران و مهندسی زیرساخت، پژوهشکده آرتمیا و آبزیپروری، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، پژوهشکده میکروالکترونیک، پژوهشکده زیست فناوری، پژوهشکده نانو فناوری، پژوهشکده مطالعات اجتماعی.
این دانشگاه از 12 دانشکده، یک واحد اقماری، و یک پردیس بینالمللی تشکیل شده است. این دانشکدهها به شرح زیر است:
دانشکده ادبیات و علومانسانی، دانشکده اقتصاد ومدیریت، دانشکده برق، کامپیوتر و فناوریهای پیشرفته، دانشکده دامپزشکی، دانشکده شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشکده علوم ورزشی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده کشاورزی، دانشکده معماری، شهرسازی و هنر، دانشکده منابع طبیعی.
دانشکده ادبیات و علومانسانی در سال 1367 همزمان با شروع به کار گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، به عنوان چهارمین دانشکده دانشگاه راهاندازی شد و به مرور گروههای دیگری در این دانشکده ایجاد و یا به آن محلق شدند از جمله گروه علوم تربیتی که از 11 سال پیش از تأسیس این دانشکده، در دانشکده علوم فعالیت خود را آغاز کرده بود. این دانشکده اکنون با داشتن حدود 60 عضو هیئت علمی در 9 گروه آموزشی جغرافیا، تاریخ، زبان و ادبیات انگلیسی، روانشناسی، علوم تربیتی، زبان و ادبیات فارسی، جامعهشناسی، فقه و حقوق اسلامی، و معارف اسلامی فعالیت میکند. دانشکده ادبیات و علوم انسانی خارج از پردیس اصلی دانشگاه، در بلوار والفجر2 ارومیه و در خیابان صدا و سیما مستقر است. رشتههای ارائهشده در این دانشکده به تفکیک دوره به قرار زیر است:
کارشناسی: علوم تربیتی- مدیریت و برنامهریزی آموزشی، علوم تربیتی، آموزش زبان انگلیسی، زبان و ادبیات انگلیسی، زبان و ادبیات فارسی، روانشناسی، فقه و حقوق اسلامی، تاریخ، آب و هواشناسی، جغرافیا و برنامهریزی گردشگری، جامعهشناسی.
کارشناسی ارشد: مدیریت آموزشی، آموزش زبان انگلیسی، زبان و ادبیات انگلیسی، زبان و ادبیات فارسی، روانشناسی عمومی، روانشناسی تربیتی، فقه و حقوق خصوصی، فقه و حقوق جزا، حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم شناسی، فقه و حقوق اسلامی، تاریخ- تاریخ ایران باستان، تاریخ- تاریخ ایران اسلامی، جغرافیای پزشکی، جغرافیای برنامهریزی آمایش سرزمین، جغرافیا و دفاع مقدس، معارف اسلامی و حقوق- حقوق خانواده.
دکتری: مدیریت آموزشی، آموزش زبان انگلیسی، زبان و ادبیات فارسی- حماسی، زبان و ادبیات فارسی- عرفانی، زبان و ادبیات فارسی- غنایی، زبان و ادبیات فارسی، روانشناسی عمومی، روانشناسی، حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم شناسی، فقه و حقوق اسلامی.
دانشکده برق، کامپیوتر و فناوریهای پیشرفته در ابتدا در سال 1362 با شروع فعالیت گروه الکترونیک در کنار گروه عمران در مقطع کاردانی و تشکیل آموزشکده فنی دانشگاه، زمینههای شکلگیری آن فراهم شد. بعد از گسترش فعالیتهای آموزشکده و اضافه شدن گروه کامپیوتر به آن، این آموزشکده به دانشکده فنی تبدیل شد؛ با اینهمه توسعه گروه برق و نزدیکی با گروه کامپیوتر، در سال 1396 منجر به شکلگیری دانشکدهای مجزا متشکل از این دو گروه شد. اکنون این دانشکده دارای 4 گروه آموزشی مهندسی برق الکترونیک، برق قدرت، برق مخابرات، و مهندسی کامپیوتر است و علاوه بر ارائه دوره کارشناسی رشته مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر، دوره کارشناسی ارشد و دکتری در گرایشهای متنوعی از این دو رشته را نیز برگزار میکند.
دانشکده دامپزشکی که در سال 1354 راهاندازی شد سومین دانشکده دامپزشکی تأسیسشده در کشور بعد از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و شیراز است. این دانشکده در 7 گروه آموزشی علوم پایه، پاتوبیولوژی، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، جراحی و تصویربرداری تشخیصی، بیماریهای داخلی و کلینیکال پاتولوژی، مامایی و طیور، میکروبیولوژی فعالیت میکند و علاوه بر دوره دکتری حرفهای دامپزشکی، دورهها و رشتههای برگزارشده در این دانشکده به قرار زیر است:
کارشناسی ارشد: انگلشناسی، دامپزشکی، بافتشناسی، باکتریشناسی، ایمنیشناسی، بیوشیمی بالینی و بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی.
دکتری تخصصی: فیزیولوژی دامپزشکی، مامایی و تولیدمثل دام، بهداشت مواد غذایی، جراحی دامپزشکی، بیماریهای داخلی دامهای بزرگ، بافتشناسی مقایسهای، انگلشناسی دامپزشکی، ایمنیشناسی، پاتولوژی دامپزشکی، بهداشت و بیماریهای طیور، آناتومی و جنینشناسی مقایسهای، باکتریشناسی، بهداشت و بیماریهای آبزیان.
دانشکده کشاورزی باسابقهترین دانشکده و هسته اولیه شکلگیری دانشگاه ارومیه است. در 10 گروه آموزشی مهندسی آب، زراعت و اصلاح نباتات، علوم دامی، مکانیک بیوسیستم، گیاهپزشکی، علوم و صنایع غذایی، علوم خاک، باغبانی، اقتصاد کشاورزی، و اصلاح و بیوتکنولوژی فعالیت دارد و در مقاطع مختلف تحصیلی به ارائه رشته-گرایشهای متنوعی در حوزه علوم کشاورزی میپردازد.
دانشکده معماری، شهرسازی و هنر در ابتدا با ایجاد گروه شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی در سال 1381 اولین قدم به سمت راهاندازی آن محیا شد. در سال 1384 این گروه از دانشکده فنی جدا و تبدیل به دانشکده هنر شد. با اضافهشدن رشته و گروههای جدید به این دانشکده و پس از نقل مکان به پردیس اصلی دانشگاه، در سال 1393 به دانشکده معماری، شهرسازی و هنر تغییر نام داد. اکنون این دانشکده در 4 گروه آموزشی نقاشی، مهندسی شهرسازی، مهندسی معماری، و مرمت بناهای تاریخی فعال است و حدود 800 دانشجو در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد (برنامهریزی شهری، مهندسی معماری، مدیریت شهری، فناوری معماری، و گرایش استحکام بخشی بناهای تاریخی) در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند.
پردیس بینالمللی دانشگاه ارومیه در سال 1391 در 8 گروه آموزشی علوم پایه، کشاورزی، فنی و مهندسی، دامپزشکی، ادبیات و علوم انسانی، اقتصاد و مدیریت، تربیت بدنی، و شیلات و آبزیان راهاندازی شد و تاکنون در 38 رشته-گرایش کارشناسی ارشد و 19 رشته-گرایش دکتری فعالیت داشته است.
مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندواب در سال 1382 با نام مرکز آموزشهای نیمه حضوری میاندواب با پذیرش دانشجو در شش رشته مدیریت بازرگانی، آموزش زبان انگلیسی، حسابداری، علوم تربیتی، مهندسی کامپیوتر و علوم اقتصادی- اقتصاد بازرگانی فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 1386 با گسترش فعالیت و ایجاد رشتههای جدید به مرکز آموزش عالی شهید باکری ارتقا جایگاه یافت. طبق اعلام وبگاه دانشگاه، این واحد اقماری در حال حاضر در رشتههای زیر دانشجوی مشغول به تحصیل دارد:
کاردانی: معماری، تولید و بهرهبرداری گیاهان دارویی و معطر، امور زراعی و باغی.
کارشناسی ناپیوسته: تولید و بهرهبرداری گیاهان دارویی و معطر، مهندسی کشاورزی-گیاهپزشکی.
کارشناسی: علوم و مهندسی باغبانی، مهندسی فضای سبز، مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی پایدار، مهندسی معدن، مهندسی نقشهبرداری و حسابداری
کارشناسی ارشد: علوم و مهندسی باغبانی-گرایش گیاهان دارویی و معطر و فیتوشیمی.
این مرکز در انتهای خیابان 17 شهریور میاندواب، بالاتر از کوی رابری، کیلومتر 4، نرسیده به ایستگاه راهآهن قرار گرفته است.
جایگاه دانشگاه ارومیه در رتبهبندیهای دانشگاهی
در رتبهبندی جهانی پایگاه استنادی جهان اسلام در سال 2023 که همه انواع دانشگاهها را دربرمیگیرد این دانشگاه نیز حضور دارد و با قرارگیری در رتبه بالای 2000 جهانی جایگاه 68 را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آخرین رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در سال 01-1400 از دانشگاههای جامع کشور، این دانشگاه در رتبه 19 قرار گرفته است.
دانشگاه سلمان فارسی- کازرون
/در سر رشته ها/توسط FarhikhteganSharifشهر کازرون در فاصله حدود 134 کیلومتری شهر شیراز واقع شده است. دانشگاه سلمان فارسی در سال 1372 تحت عنوان دانشکدۀ تربیت دبیر کازرون زیر نظر دانشگاه شیراز فعالیت خود را آغاز کرد. واحد دانشگاهی یادشده در سال 1382 به مرکز آموزش عالی کازرون و در سال 1389 به مجتمع دانشگاهی کازرون تبدیل شد. سرانجام در سال 1390 این مجتمع به دانشگاهی مستقل تحت عنوان دانشگاه سلمان فارسی کازرون ارتقا جایگاه یافت. پردیس اصلی این دانشگاه در زمینی به وسعت 87 هکتار در مجاورت دانشگاه پیامنور در سال 1401 به بهرهبرداری رسید. این دانشگاه در جاده کازرون- برازجان در بلوار جهانگیر خان قشقایی واقع شده است.
طبق اعلام وبگاه دانشگاه، دانشگاه سلمان فارسی به عنوان یک دانشگاه جامع و جوان، در حال حاضر دارای 3 دانشکده، 8 گروه آموزشی، 5 پژوهشکده و یک رصد خانه و بیش از 1400 دانشجو دانشکدههای این دانشگاه به قرار زیر است:
دانشکده ادبیات و علوم انسانی متشکل از 3 گروه آموزشی آموزش زبان انگلیسی، روانشناسی، و زبان و ادبیات فارسی است. این دانشکده علاوه بر دوره کارشناسی، در دوره کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی گرایش محض، زبان و ادبیات فارسی گرایش نگارش و ویرایش زبان و ادبیات فارسی، روانشناسی، آموزش زبان انگلیسی، و در مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی به آموزش دانشجویان میپردازد.
دانشکده علوم پایه شامل 2 گروه آموزشی ریاضی و علوم کامپیوتر، و فیزیک و فیزیک مهندسی است. این دانشکده در دوره کارشناسی رشتههای ریاضیات و کاربردها، علوم کامپیوتر، فیزیک، فیزیک مهندسی، و علوم مهندسی دانشجو میپذیرد.
دانشکده فنی و مهندسی از 3 گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مهندسی شهرسازی تشکیل شده است.
جایگاه دانشگاه سلمان فارسی کازرون در رتبهبندیهای دانشگاهی
بر اساس آخرین رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از دانشگاههای جامع کشور، این دانشگاه در رتبه 62 قرار گرفته است.
معرفی اجمالی دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان
/در سر رشته ها/توسط FarhikhteganSharifدانشکده فنی و مهندسی گلپایگان در سال 1374 زیر نظر دانشگاه اصفهان فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 1399 به عنوان یک دانشکده اقماری به دانشگاه صنعتی اصفهان ملحق شد. طبق اعلام وبگاه دانشگاه، اکنون این دانشکده با حدود 45 عضو هیئت علمی از 7 گروه آموزشی مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، مهندسی مواد، مهندسی برق و کامپیوتر، و علوم پایه و معارف اسلامی تشکیل شده است و رشتههای مهندسی مطابق با گروههای آموزشی در مقطع کارشناسی را ارائه میدهد. در این دانشکده دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد و مهندسی مکانیک نیز برگزار میشود.
دانشگاه تبریز
/در سر رشته ها, پایگاه دانش/توسط FarhikhteganSharifدانشگاه تبریز با بیش از 75 سال سابقه از معتبرترین و مهمترین دانشگاههای جامع کشور محسوب میشود. این دانشگاه با نام اولیه دانشگاه ملی آذربایجان در سال 1325 با دو بخش پزشکی و تربیت دبیر شروع به فعالیت کرد. بخش تربیت معلم این دانشگاه با ارائه رشتههای زبان و ادبیات، تاریخ و جغرافیا، طبیعیات و شیمی، و ریاضیات و فیزیک پا به عرصه نظام آموزش عالی کشور گذاشت. بخش پزشکی سالها بعد از این مجموعه جدا شد و دانشگاههای محقق اردبیلی، مراغه، و بناب از این دانشگاه منشعب شدند. دانشگاه تبریز در زمینی به وسعت تقریبی 600 هکتار، در مجاورت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و در بلوار 29 بهمن قرار گرفته است.
طبق اعلام وبگاه رسمی دانشگاه در سال 1403، در حال حاضر این دانشگاه با بیش از 800 عضو هیئت علمی، دارای 24000 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی است.
این دانشگاه دارای چندین مرکز پژوهشی و تحقیقاتی به قرار زیر است:
پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستارهشناسی، پژوهشکده محیط زیست، مؤسسه تاریخ و فرهنگ ایران، مؤسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه، مؤسسه تحقیقات علوم اسلامی- انسانی، مؤسسه تحقیقات اجتماعی، مرکز پژوهشی ژئوتوریسم، گروه پژوهشی جغرافیا، مرکز پژوهشی ریاضیات در صنعت، مؤسسه پژوهشی مهندسی و علوم آب، مرکز تحقیقات علوم و فناوری زیستی.
دانشگاه تبریز در چند حوزه موفق به دریافت عنوان قطب علمی شده است: اصلاح مولکولی غلات (گندم وجو)، هیدروانفورماتیک، فوتونیک، و جامعهشناسی سلامت.
آنگونه که در وبگاه رسمی دانشگاه در سال 1403 درج شده است، در این دانشگاه با حدود 100 گروه آموزشی فعال، بیش از 66 رشته در دوره کارشناسی، 230 رشته در دوره کارشناسی ارشد و 120 رشته در دوره دکتری ارائه میشود.
دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تهران دارای بیشترین تعداد دانشکده است. 17 دانشکده و 3 واحد (دانشکده) اقماری این دانشگاه به قرار زیر است:
دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشکده الهیات و علوم اسلامی، دانشکده برنامهریزی و علوم محیطی، دانشکده حقوق و علوم اجتماعی، دانشکده دامپزشکی، دانشکده شیمی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر، دانشکده علوم طبیعی، دانشکده فیزیک، دانشکده کشاورزی، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشکده مهندسی عمران، و دانشکده مهندسی مکانیک.
3 واحد اقماری: دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشکده فنی و مهندسی میانه، و دانشکده فنی و مهندسی مرند.
دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی از هستههای اولیه شکلگیری دانشگاه محسوب میشوند. در سال 1325 دانشکده ادبیات و علوم انسانی با ارائه دو رشته زبان و ادبیات فارسی و تاریخ و جغرافیا آغاز به کار کرد و به مرور تغییرات بسیاری کرد. در سال 1367 این دانشکده به دو دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی و دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی تقسیم شد. اکنون دانشکده زبان و ادبیات فارسی و زبانهای خارجی در 6 گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، زبان و ادبیات فرانسه، فلسفه، (این 4 گروه در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالند)، فرهنگ و زبانهای باستانی (ارائه دوره کارشناسی ارشد)، و زبان و ادبیات ترکی آذری (ارائه دوره کارشناسی) فعالیت خود را ادامه میدهد.
دانشکده حقوق و علوم اجتماعی یکی از سه دانشکده تفکیک شده از دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی در سال 1391 است. این دانشکده اکنون در 4 گروه آموزشی علوم اجتماعی، حقوق، تاریخ و علوم سیاسی فعالیت دارد و بیش از 1000 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی (حدود 600 دانشجو در مقطع کارشناسی، 300 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 100 دانشجو در مقطع دکتری) در آن مشغول به تحصیل هستند.
دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر در بخش ریاضی (1330) از اولین بخشهای اضافه شده به دانشگاه تبریز است و هر چند این بخش به علت کمبود امکانات مدتی تعطیل شد، مجدداً در سال 1345 با تربیت دبیر ریاضی پذیرش دانشجو را از سر گرفت و حتی کمی بعد دوره کارشناسی ارشد ریاضی را راهاندازی کرد. دانشکده در حال حاضر با حدود 60 عضو هیئت علمی در 4 گروه آموزشی ریاضی محض، ریاضی کاربردی، آمار، و علوم کامپیوتر، میزبان بیش از 400 دانشجو در مقطع کارشناسی، 260 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 110 دانشجو در مقطع دکتری است. این دانشکده در رشته آمار دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را برگزار میکند و در دو رشته ریاضی و علوم کامپیوتر تا مقطع دکتری فعال است.
دانشکده فیزیک در ابتدای امر با ایجاد رشته فیزیک در سال 1339 در دانشگاه تبریز زمینه شکلگیری آن فراهم شد و هرچند تا سال 1374 در قالب یک گروه آموزشی در دانشکده علوم به فعالیت ادامه داد سرانجام به یک دانشکده مستقل تبدیل شد. هماکنون این دانشکده با حدود 40 عضو هیئت علمی در 5 گروه آموزشی فیزیک اپتیک و لیزر، فیزیک ماده چگال، فیزیک پلاسما، فیزیک هستهای، و فیزیک نظری و اختر فیزیک، علاوه بر دوره کارشناسی فیزیک و فیزیک مهندسی، به ارائه رشته-گرایشهای متنوعی در مقطع تحصیلات تکمیلی (10 رشته-گرایش کارشناسی ارشد و 11 رشته-گرایش دکتری) مشغول است.
دانشکده کشاورزی که در سال 1334 فعالیت خود را آغاز کرد، دومین مرکز آموزش عالی راهاندازیشده در حوزه کشاورزی بعد از دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران در کشور است. این دانشکده هماکنون با بیش از 120 عضو هیئت علمی به 12 گروه آموزشی مهندسی آب، اقتصاد کشاورزی، علوم باغبانی، علوم و مهندسی خاک، اکوفیزیولوژی گیاهی، بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، علوم دامی، علوم و صنایع غذایی، مهندسی فضای سبز، گیاهپزشکی، ترویج و توسعه روستایی، و ماشینهای کشاورزی تقسیم شده است و تا مقطع دکتری رشته-گرایشهای بسیار متنوعی را ارائه میدهد.
دانشکده مهندسی مکانیک که در سال 1382 به دانشکدهای مستقل تبدیل شد، پیش از آن به عنوان یک گروه آموزشی در دانشکده فنی که در سال 1337 تأسیس شده بود فعالیت داشت. این دانشکده یکی از مهمترین و فعالترین دانشکدههای این دانشگاه است. در حال حاضر در این دانشکده بیش از 40 عضو هیئت علمی در 5 گروه آموزشی شامل مهندسی مکانیک، مهندسی ساخت و تولید، مهندسی مواد، مهندسی صنایع، و مهندسی مکاترونیک فعالیت دارند و حدود 1800 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی (حدود 1200 نفر در مقطع کارشناسی، 450 نفر در مقطع کارشناسی ارشد، 150 نفر در مقطع دکتری و 6 نفر پسادکتری) در آن مشغول به تحصیل هستند.
دانشکده دامپزشکی در قالب اولیه آموزشکده دامپزشکی و با ارائه رشته کاردانی دامپزشکی در سال 1366 فعالیت خود را آغاز کرد و سپس با پذیرش دانشجو در دوره دکتری عمومیدامپزشکی در سال 1384 تبدیل به دانشکده شد. در این دانشکده 4 گروه آموزشی علوم پایه، پاتوبیولوژی، بهداشت مواد غذایی و آبزیان، و علوم درمانگاهی حضور دارند که افزون بر ارائه رشته دکتری عمومی دامپزشکی، در مقطع کارشناسی رشتههای بهداشت مواد غذایی، بهداشت و بازرسی گوشت و علوم آزمایشگاهی دامپزشکی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد در رشتههای بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، بیوشیمی بالینی، باکتریشناسی دامپزشکی، انگلشناسی دامپزشکی، بافتشناسی دامپزشکی و دروه دکتری تخصصی فناوری تولیدمثل در دامپزشکی فعالیت دارند.
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر در سال 1385 با نام آموزشکده کشاورزی به عنوان مجموعهای از دانشگاه تبریز تأسیس شد و در سال 1390 به دانشکده ارتقا جایگاه یافت. در این دانشکده رشتههای مهندسی علوم دامی، علوم و مهندسی باغبانی، علوم ومهندسی جنگل، و علوم و مهندسی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی و دو رشته مدیریت جنگل و مهندسی علوم دامی (با گرایشهای تغذیه دام و طیور، ژنتیک و اصلاح دام، فیزیولوژی دام، و پرورش زنبور عسل) در مقطع کارشناسی ارشد ارائه میشود.
دانشکده فنی و مهندسی میانه یکی از واحدهای اقماری دانشگاه تبریز است و تاکنون رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی مکانیک در دوره کارشناسی و همینطور رشته صنایع و خط و ابنیه (راهآهن) در مقطع کاردانی در آن ارائه شده است.
دانشکده فنی و مهندسی مرند در سال 1374 به عنوان یکی از واحدهای تابعه دانشگاه تبریز شروع به فعالیت کرد و با 3 گروه آموزشی تاکنون رشتههای مهندسی عمران، مهندسی نقشهبرداری و ریاضیات و کاربردها در دوره کارشناسی و رشتههای کاردان فنی عمران، مهندسی تکنولوژی عمران- نقشهبرداری، و مهندسی اجرایی عمران در دوره کارشناسی ناپیوسته، را ارائه داده است.
دانشگاه تبریز با هدف ارائه دورههای تحصیلات تکمیلی اقدام به تأسیس دو پردیس کرده است؛ در سال 1388 پردیس بینالملل این دانشگاه با هدف جذب دانشجویان ایرانی و غیرایرانی در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس در شهر جلفا راهاندازی شد. این پردیس در حال حاضر در دوره کارشناسی ارشد با حدود 40 رشته و در دکتری با حدود 50 رشته در حال فعالیت است. کمی بعد از آن در سال 1392 پردیس خودگردان تبریز این دانشگاه راهاندازی شد که تاکنون با ارائه بیش از 190 رشته کارشناسی ارشد و 20 رشته دکتری پرداخته است.
جایگاه دانشگاه تبریز در رتبهبندیهای دانشگاهی
در رتبهبندی جهانی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در سال 2023 که همه انواع دانشگاهها را دربرمیگیرد این دانشگاه با احراز رتبه 1400 – 1201 جایگاه 19 را به خود اختصاص داده است.
در بین ده دانشگاه برتر کشور در معیار پژوهش در رتبهبندی جهانی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در سال 2023، این دانشگاه حضور دارد و در رتبه 10 قرار گرفته است.
بر اساس آخرین رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در بازه زمانی 01-1400 از دانشگاههای جامع کشور، این دانشگاه رتبه 8 کشوری را به خود اختصاص داده است.
بر اساس رتبهبندی موضوعی کیو.اس (QS) 2024: در حوزه موضوعی شیمی، این دانشگاه رتبه جهانی 500-451 را کسب کرده است و به این ترتیب در جایگاه پنجمین دانشگاه برتر کشور در این حوزه قرار گرفته است. در حوزه موضوعی مکانیک، هوافضا و ساخت و تولید، این دانشگاه رتبه جهانی 450-401 را کسب کرده است و در جایگاه پنجمین دانشگاه برتر کشور در این حوزه قرار گرفته است.
بر اساس رتبهبندی موضوعی تایمز سال 2024 این دانشگاه از بهترین دانشگاههای کشور در حوزه موضوعی علوم اجتماعی، علوم زیستی و علوم کامپیوتر است:
در آن رتبهبندی دانشگاه تبریز در حوزه علوم اجتماعی در رتبه 500 – 401 جهانی قرار گرفته و با کسب رتبه یک برترین دانشگاه کشور محسوب میشود.
در حوزه علوم زیستی رتبه 500 – 401 جهانی را کسب کرده است و به این ترتیب دومین دانشگاه برتر کشور در این حوزه، بعد از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان است.
در حوزه علوم کامپیوتر رتبه 500 – 401 جهانی را کسب کرده است و به این ترتیب پنجمین دانشگاه برتر کشور در این حوزه است.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران – ساری
/در سر رشته ها, پایگاه دانش/توسط FarhikhteganSharifپیشینۀ تأسیس این دانشگاه به راهاندازی آموزشگاه عالی مامایی ساری در سال 1354 برمیگردد. این آموزشگاه با گسترش فعالیت در قالب مرکز آموزشی- درمانی ادامه فعالیت داد. 13 سال بعد در سال 1367 دانشکده پرستاری و مامایی در شهر ساری تأسیس شد و سرانجام دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مرکزیت شهر ساری شکل گرفت. حوزه مدیریتی این دانشگاه در سه راه جویبار در ابتدای بزرگراه ولیعصر (عج) قرار دارد و پردیس اصلی دانشگاه که با نام مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم نیز شناخته میشود در زمینی به مساحت تقریبی ۱۰۰ هکتار در کیلومتر 18 جاده فرحآباد- ساری واقع شده است.
این دانشگاه چنانچه در وبگاه رسمی آن درج شده است دارای 5 مرکز آموزشی و درمانی، 26 بیمارستان، 21 شبکه بهداشت، 2 کلینیک فوق تخصصی، 7 مرکز پذیرش بیماران بینالملل است. علاوه بر آن در این دانشگاه در حال حاضر 23 مرکز تحقیقاتی و 4 پژوهشکده فعال وجود دارد. پژوهشکدههای دانشگاه از این قرارند: پژوهشکده اعتیاد، هموگلوبینوپاتی، بیماریهای واگیر، و بیماریهای غیرواگیر.
طبق وبگاه رسمی دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حال حاضر دارای 12 دانشکده (7 دانشکده مستقر در پردیس اصلی دانشگاه مازندران- ساری و 5 دانشکده اقماری) و یک پردیس خودگردان، بیش از 500 عضو هیئت علمی و 6000 دانشجو است. دانشکدههای این دانشگاه از قرار زیر است:
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی، بهداشت، فناوریهای نوین پزشکی، پرستاری آمل، پیراپزشکی آمل، پرستاری بهشهر، پردیس پزشکی آمل.
دانشکده پیراپزشکی: این دانشکده که در سال 1371 با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی در رشتههای هوشبری، اتاق عمل، رادیولوژی و علوم آزمایشگاهی فعالیت خود را آغاز کرد در مدت کوتاهی با گسترش فعالیتهای خود به جذب دانشجو در رشتهها و مقاطع مختلف تحصیلی پرداخت. بر اساس آنچه در وبگاه رسمی این دانشگاه درج شده است در حال حاضر این دانشکده دارای 27 عضو هیئت علمی در 9 گروه آموزشی است. رشتههای ارائه شده در این دانشکده به تفکیک مقطع به قرار زیر است:
کارشناسی: ۶ رشته پیراپزشکی و 2 رشته توانبخشی شامل فناوری اطلاعات سلامت، هوشبری، فوریتهای پزشکی پیشبیمارستانی، علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی، کاردرمانی، اپتومتری (بیناییسنجی)، و تکنولوژی اتاق عمل.
کارشناسی ارشد: اتاق عمل و تاریخ علوم پزشکی
دکتری: تاریخ علوم پزشکی.
دانشکده پرستاری و مامایی: این دانشکده معروف به دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه باسابقهترین بخش دانشگاه محسوب میشود و در حال حاضر علاوه بر پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی مامایی و پرستاری، در مقطع کارشناسی ارشد پرستاری اورژانس، سالمندی، روان، مشاوره در مامایی و همچنین دکتری مامایی فعالیت دارد.
دانشکده فناوریهای نوین پزشکی: این دانشکدهی تازهتأسیس با جذب 15 عضو هیئت علمی در 4 گروه آموزشی زیستفناوری پزشکی، نانوفناوری پزشکی، علوم اعصاب و مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی در حال فعالیت است. تاکنون 26 دانشجو از این دانشکده فارغالتحصیل شدهاند و اکنون 46 دانشجوی مشغول به تحصیل دارد.
پردیس پزشکی آمل، دانشکده پیراپزشکی آمل، و دانشکده پرستاری آمل: این سه دانشکده مجتمعهای دانشکدههای علوم پزشکی آمل راتشکیل میدهند. پردیس پزشکی در آدرس بلوار ولایت، کوچه ولایت 19 و دانشکده پرستاری و پیراپزشکی در بلوار طالب، کوچه فیاضبخش واقع شده است.
پردیس پزشکی آمل: در 2 گروه علوم پایه و علوم بالینی در رشته دکتری عمومی پزشکی فعالیت دارد.
دانشکده پیراپزشکی آمل: متشکل از 3 گروه آموزشی فناوری اطلاعات سلامت، علوم آزمایشگاهی و فوریتهای پزشکی است.
دانشکده پرستاری آمل: با پذیرش دانشجو در رشته پرستاری در حال حاضر 7 عضو هیئت علمی و حدود 300 دانشجوی مشغول به تحصیل دارد و تاکنون حدود 70 دانشجو از آن فارغالتحصیل شدهاند.
دانشکده پرستاری بهشهر: این دانشکده طبق اعلام وبگاه رسمی دانشگاه در حال حاضر با 2 عضو هیئت علمی، حدود 120 دانشجوی شاغل به تحصیل دارد و تا سال 1402 قریب به 37 دانشجو از آن فارغالتحصیل شدهاند. این دانشکده در بلوار هاشمینژاد شهر بهشهر واقع شده است.
پردیس خودگردان دانشگاه واقع در رامسر: این پردیس که ساختمان آموزشی آن در ساداتشهر رامسر و جنب دانشگاه پیام نور واقع شده است، در سال 1387 با هدف جذب دانشجو در رشتههای پزشکی عمومی و داروسازی تأسیس شد و طبق اعلام وبگاه رسمی دانشگاه در حال حاضر 31 عضو هیئت علمی ثابت و بیش از 700 دانشجوی مشغول به تحصیل دارد که حدود 150 نفر از آنها مربوط به طرح انتقال خارج به داخل است. تاکنون مجموعاً حدود 450 دانشجو در این دو رشته فارغالتحصیل شدهاند.
جایگاه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در رتبهبندیهای دانشگاهی
در رتبهبندی جهانی پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 2023 که همه انواع دانشگاهها را در بر میگیرد این دانشگاه با احراز رتبه 1600-1401 جهانی جایگاه 21 کشوری را به خود اختصاص داده است.
بر اساس رتبهبندی تایمز در سال 2024 از میان بهترین دانشگاههای ایران در رتبهبندی موضوعی در حوزه بهداشت و بالینی دانشگاه علوم پزشکی بابل در رتبه 600-501 جهانی و در جایگاه 11 کشوری و در رتبهبندی موضوعی در حوزه علوم زیستی در رتبه 800-601 جهانی در جایگاه 12 کشوری قرار گرفته است.
دانشگاه علوم پزشکی بابل
/در سر رشته ها, پایگاه دانش/توسط FarhikhteganSharifدانشگاه علوم پزشکی بابل که یکی از دانشگاههای برتر علوم پزشکی کشور است در سال ۱۳۶۲ به عنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی شمال کشور تأسیس شد. این دانشگاه پیش از تأسیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مرکزیت ساری به نام دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مرکزیت بابل شناخته میشده است. سرانجام در سال 1370 به دانشگاهی مستقل در شهر بابل تغییر جایگاه داد. پردیس اصلی دانشگاه در میدان انقلاب بلوار کشاورز شهر بابل قراردارد.
طبق وبگاه رسمی دانشگاه در حال حاضر 6 مرکز آموزشی و درمانی، یک مرکز درمانی تخصصی ناباروری، یک کلینیک تخصصی و فوقتخصصی و یک بیمارستان و کلینیک تخصصی دندانپزشکی، حدود 175 خانه بهداشت و ۴۰ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و شهری تحت پوشش این دانشگاه قرار دارد.
دانشگاه علوم پزشکی بابل با 8 دانشکده و یک پردیس خودگردان (بینالملل) و یک پژوهشکده سلامت طبق وبگاه رسمی دانشگاه هماکنون دارای بیش از 4000 دانشجو و حدود 350 عضو هیئت علمی است. دانشکدههای این دانشگاه به قرار زیر است:
پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی رامسر، طب ایرانی، توانبخشی، بهداشت، پرستاری و مامایی.
دانشکده پزشکی: این دانشکده طبق آنچه در وبگاه رسمی دانشگاه اعلام شده است در حال حاضر با 2 گروه آموزشی علوم پایه و علوم بالینی دارای حدود 200 عضو هیئت علمی، و بیش از 700 دانشجو دکتری عمومی پزشکی است. این دانشکده افزون بر آن در 15 رشته کارشناسی ارشد با حدود 300 دانشجو، 6 دوره دکتری تخصصی با حدود 26 دانشجو و 15 رشته دستیاری تخصص پزشکی با بیش از 270 دانشجو فعالیت میکند.
دانشکده پیراپزشکی: به نظر میرسد این دانشکده قدیمیترین بخش این دانشگاه است که در سال 1344 تحت نام آموزشگاه فنی آزمایشگاهی زیر نظر بهداری آغاز به کار کرده است. این دانشکده با دورهای وقفه در فعالیت مجدداً در سال 1368 زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی بابل و با راهاندازی رشتههای هوشبری، اتاق عمل و رادیولوژی بازگشایی میشود و سرانجام در سال 1386 به دانشکده پیراپزشکی ارتقا جایگاه مییابد. چنانچه در وبگاه رسمی دانشگاه درج شده است این دانشکده در حال حاضر در رشتههای علوم آزمایشگاهی، تکنولوژی اتاق عمل، هوشبری، تکنولوژی رادیولوژی، تکنولوژی رادیوتراپی، تکنولوژی پزشکی هستهای، و فوریتهای پزشکی پیشبیمارستانی دانشجو میپذیرد.
دانشکده پرستاری و مامایی رامسر: این دانشکده در سال 1349 تحت نام آموزشگاه بهیاری با پذیرش دانشجوی پرستاری آغاز به کار کرد و سرانجام در سال 1371 به دانشکده پرستاری ارتقا جایگاه یافت و رشته کاردانی مامایی به آن اضافه شد. این دانشکده هماکنون در دو رشته پرستاری و بهداشت عمومی در مقطع کارشناسی و پرستاری سالمندی و پرستاری داخلی- جراحی در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت دارد. این دانشکده در بیمارستان امام سجاد رامسر در خیابان شهید مطهری واقع شده است.
پردیس خودگردان این دانشگاه که در خیابان شهید سرگرد قاسمی مستقر است در سال 1392 آغاز به کار کرد و تاکنون در 4 رشته کارشناسی ارشد رشتههای بیوشیمی بالینی، میکروب شناسی، ایمنی شناسی و NICU و همینطور رشتههای دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی، کارشناسی فیزیوتراپی و پرستاری پذیرش دانشجو داشته است.
جایگاه دانشگاه علوم پزشکی بابل در رتبهبندیهای دانشگاهی
در رتبهبندی جهانی پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 2023 که همه انواع دانشگاهها را در بر میگیرد این دانشگاه با احراز رتبه 1800-1601 جهانی جایگاه 22 کشوری را به خود اختصاص داده است.
بر اساس رتبهبندی تایمز در سال 2024 از میان بهترین دانشگاههای ایران در رتبهبندی موضوعی در حوزه بهداشت و بالینی دانشگاه علوم پزشکی بابل در رتبه 600-501 و در جایگاه 7 کشوری قرار گرفته است.
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
/در سر رشته ها, پایگاه دانش/توسط FarhikhteganSharifدر سال 1336، دو سال بعد از ساخت دانشگاه جندی شاپور اهواز، دانشکده علوم پزشکی در این دانشگاه راهاندازی شد. در سال 1365 این دانشکده از دانشگاه شهید چمران (جندی شاپور سابق) جدا و به عنوان دانشگاهی مستقل به نام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز معرفی شد. این دانشگاه در ضلع جنوبی دانشگاه شهید چمران و در مجاورت جاده ساحلی غربی و رودخانه کارون قرار دارد.
جالب است که پیشینۀ ساخت مرکز علمی- آموزشی پزشکی با نام جندی شاپور (در شهری به همین نام) به دوران ساسانیان بازمیگردد.
این دانشگاه یکی از بزرگترین و مهمترین دانشگاههای علوم پزشکی کشور است و در حال حاضر دارای 8 دانشکده در خود دانشگاه، یک واحد پردیس خودگردان، 3 دانشکده و یک مجتمع آموزش عالی سلامت اقماری در شهرستانهای اطراف، 88 گروه آموزشی و بیش از 7000 دانشجوی مشغول به تحصیل دارد.
علاوه بر آن، 21 شبکه بهداشت و درمان در شهرستانهای مختلف، ۲۴ مرکز بهداشت شهرستان، ۳۰ بیمارستان و ۱۶ مرکز آموزش بهورزی از جمله مراکزیست که تحت پوشش این دانشگاه قرار دارند.
دانشکدههای این دانشگاه شامل: دانشکده پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، توانبخشی، پرستاری و مامایی، بهداشت و طب سنتی؛
دانشکده پرستاری بستان؛ به آدرس سوسنگرد – خیابان امام خمینی – بیمارستان شهید چمدان
دانشکده پرستاری ماهشهر؛ که در سال 1403 از مجتمع آموزش عالی سلامت به دانشکده ارتقا یافت؛ به آدرس: بندر ماهشهر- امام خمینی- بلوار مطهری بین صابر ۵ و صابر ۴ – بیمارستان حاجیه نرگس معرفی.
دانشکده پرستاری مسجد سلیمان؛ که در سال 1403 از مجتمع آموزش عالی سلامت به دانشکده ارتقا یافت؛ به آدرس مسجد سلیمان – جاده بهداری – کالگه خیابان رازی.
مجتمع آموزش عالی سلامت ایذه؛ به آدرس ایذه – بلوار مدرس – خیابان مولوی
این دانشگاه در سال 1402 اقدام به جذب دانشجوی پرستاری با محل تحصیل در شهرستان رامهرمز و و دکتری عمومی پزشکی با محل تحصیل در دانشکده علوم پزشکی بهبهان کرده است.
پردیس خودگردان دانشگاه واحد بینالملل: تاکنون در رشتههای پزشکی عمومی، دنداپزشکی، داروسازی، گفتاردرمانی، کاردرمانی، شنواییشناسی و فیزیوتراپی اقدام به جذب دانشجو کرده است. نشانی: محله کوت عبدالله اهواز، انتهای بزرگراه آیت الله طباطبایی، مجاورت بلوار ساحلی شرقی (این پردیس در نزدیکی دانشگاه صنعت نفت اهواز و نرسیده به جاده اهواز- بهبهان واقع شده)
جایگاه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در رتبهبندیهای دانشگاهی
در آخرین رتبهبندی جهانی پایگاه استنادی جهان اسلام در سال 2023 که همه انواع دانشگاهها را در بر میگیرد این دانشگاه با احراز رتبه 1600 – 1401 جایگاه 20 را به خود اختصاص داده است.
بر اساس رتبهبندی موضوعی تایمز در سال 2024 در بین بهترین دانشگاههای کشور در حوزه موضوعی بهداشت و بالینی، این دانشگاه با قرارگیری در جایگاه رتبهای 800-601 جهانی رتبه 15 کشوری را به خود اختصاص داده است.
معرفی دانشگاه غیرانتفاعی خیام مشهد
/در سر رشته ها, پایگاه دانش/توسط FarhikhteganSharifدانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی خیام از مطرحترین و معتبرترین دانشگاههای مشهد، در سال 1373 در قالب مؤسسه آموزش عالی با ارائه دوره کاردانی رشته حسابداری، آمار و نرمافزار کامپیوتر آغاز به کار کرد و در سال 1393 به دانشگاه ارتقا جایگاه یافت. این دانشگاه غیرانتفاعی دارای دو پردیس دانشگاهی است؛ پردیس اصلی در بلوار شهید رفیعی و پردیس دانشکده مهندسی در خیابان الهیه این شهر واقع شده است.
5 هسته پژوهشی شامل هسته پژوهشی نجوم و اپتیک، هسته پژوهشی نگهداری و تعمیرات هوشمند، هسته پژوهشی مدیریت بحران و ریسک، هسته پژوهشی مدیریت پروژه جامع و یکپارچه و هسته پژوهشی پردازش های هوشمند در این دانشگاه فعال است.
این دانشگاه با حدود 200 عضو هیئت علمی و استاد مدعو به ارائه بیش از 40 رشته تحصیلی میپردازد. طبق اعلام وبگاه دانشگاه، اکنون بیش از 4000 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیلاند و تاکنون حدود 20000 نفر از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند.
این دانشگاه با مجموع 16 گروه آموزشی (شامل یک گروه آموزشی مستقل تربیت بدنی) از 4 دانشکده علوم پایه، ادبیات و علوم انسانی، فنی و مهندسی، و معماری و شهرسازی تشکیل شده است.
گروه آموزشی تربیت بدنی به عنوان یک گروه آموزشی مستقل در پردیس شماره 2 دانشگاه، پردیس دانشکده مهندسی، مستقر است و رشته علوم ورزشی در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته را ارائه میدهد.
دانشکده علوم پایه اولین دانشکده راهاندازیشده در این دانشگاه است. این دانشکده از 2 گروه آموزشی ریاضی و آمار و فیزیک و اپتیک و لیزر تشکیل شده است. در سال 1389 زیر نظر گروه فیزیک رصدخانهای در این دانشکده برپا شد. در این دانشکده اکنون رشتههای مهندسی اپتیک و لیزر در مقطع کارشناسی، فوتونیک در مقطع کارشناسی ارشد و فیزیک گرایش نجوم و اخترفیزیک در مقطع دکتری ارائه میشود.
دانشکده ادبیات و علوم انسانی همزمان با آغاز به کار این دانشگاه تأسیس شد. این دانشکده طبق آنچه در وبگاه دانشگاه به چشم میخورد اکنون میزبان بیش از 2000 دانشجو است و از 5 گروه آموزشی معارف، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، روانشناسی، علوم اجتماعی و مشاوره، و حسابداری و مدیریت تشکیل شده است. این دانشکده در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته حسابداری، مقطع کارشناسی پیوسته رشتههای حسابداری، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی، مترجمی زبان انگلیسی، مدیریت مالی، مدیریت بازرگانی، روانشناسی، مشاوره، جامعهشناسی و در مقطع کارشناسی ارشد رشتههای روانشناسی عمومی، حسابداری، مترجمی زبان انگلیسی، زبان و ادبیات انگلیسی فعالیت دارد.
دانشکده فنی و مهندسی از اولین دانشکدههای این دانشگاه است. در این دانشکده که در پردیس شماره 2 دانشگاه مستقر است اکنون حدود 2000 دانشجو مشغول به تحصیلاند. 4 گروه آموزشی شامل مهندسی مکانیک و صنایع، گروه مهندسی برق و مهندسی پزشکی، مهندسی عمران و نقشهبرداری، و مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر در دانشکده فعالیت دارند. رشتههای ارائهشده در این دانشکده به تفکیک دوره به قرار زیر است:
کارشناسی: مهندسی برق، مهندسی پزشکی، مهندسی عمران، مهندسی نقشهبرداری، علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع
کارشناسی ارشد: مهندسی کامپیوتر با 2 گرایش هوش مصنوعی و رباتیک و علوم داده، مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، مهندسی صنایع گرایش سیستمهای تولید و خدمات، مهندسی مکاترونیک، مهندس عمران با 3 گرایش سازه، مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی و راه و ترابری، و مهندسی در سوانح طبیعی.
دانشکده معماری و شهرسازی در سال 1376 راهاندازی شد. اکنون بیش از 1200 دانشجو در این دانشکده مشغول به نحصیلاند. این دانشکده در مقطع کاردانی رشته معماری، مقطع کارشناسی ناپیوسته مهندسی معماری حرفهای، کارشناسی پیوسته مهندسی معماری و مهندسی شهرسازی و کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشجو میپذیرد.
در رتبهبندی پایگاه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) از دانشگاههای غیرانتفاعی کشور در بازه زمانی 01-1400 این دانشگاه در رتبه 12 قرار گرفته است.